Ibišević: Volio bih se vratiti u reprezentaciju

IZVORavaz.ba

Naš iskusni napadač iz Šalkea Vedad Ibišević u intervjuu za T-online govorio je – između ostalog, i o reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Najponosnijim ga čine pogodak protiv Litvanije u Kaunasu (0:1) kojim je “Zmajeve” odveo na Svjetsko prvenstvo u Brazil, te prvi gol za reprezentaciju BiH na Mundijalu protiv Argentine. Sa tim golovima postao je narodni heroj.

– Činjenica je da sam to uspio postići sa ta dva gola. To me čini ponosnijim od bilo čega drugog u mojoj karijeri. Ne postoji klub i novac na svijetu za koje bih zamijenio one trenutke koje sam proživio sa reprezentacijom, rekao je Ibišević.

Napadač Šalkea bi se volio vratiti u državni tim.

– Volio bih se jednog dana vratiti u reprezentaciju u bilo kojoj opciji. To mi je uvijek bilo najdraže i najvažnije u karijeri. Preživio sam rat sa porodicom i napustio domovinu, da bih se poslije vratio i obradovao navijače BiH važnim golovima, naglašava Ibišević kojem je Njemačka postala dom.

– Sljedeće godine živjet ću u Njemačkoj isti period koliko sam živio u BiH od svog rođenja. Sve troje moje djece rođeno je u Njemačkoj. Kao porodica, osjećamo se u ovoj zemlji kao kod kuće, zaključio je popularni Vedo.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe