14.8 C
Bihać
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

Iako svi stoje iza Denisa Bećirovića: Fuad Kasumović poručio da je NES/a-SDA kriminalna organizacija

Jasmin Musić, predsjednik KO SDA USK na svom fb profilu objavio je dio obraćanja Fuada Kasumovića, zeničkog gradonačelnika, prilikom otvaranja kampanje za Opće izbore koji će se održati za nešto manje od mjesec dana.

Iako svi zajedno stoje kao koalicija iza Denisa Bećirovića, Kasumović je poručio da je NES kriminalna organizacija.

Donosimo vam kompletno saopštenje:

Fuad Kasumović: NES (ASDA) je kriminalna organizacija

Davno sam napisao da okrupnjavanje političke scene i izgradnju ozbiljne alternative nije moguće očekivati od onih koji su napustili SDA ili bili isključeni iz nje. Da su imali takve namjere, ne bi svako od njih pravio svoju stranku, nego bi bili u jednoj. (ASDA, NBL, NB, NiP, NES, PDA, BHI) To se potvrdilo u prvim satima kampanje za Opće izbore u BiH.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović jučer je otvarajući svoju predizbornu kampanju najotrovnije strelice uputio prema Narodnom evropskom savezu-NES (bivšoj ASDA).

Pozivam NES da se izjasni o optužbama koalicionog partnera da su “kriminalna organizacija”.

Nije za očekivati, mada bi bio red, da se na ove okolnosti oglasi i kandidat ujedinjene “opozicije” Denis Bećirović.

Uzimajući u obzir da su Denisa u Krajini dočekivali optuženici za zloupotrebe položaja i da su mu to partneri, ne iznenađuje činjenica da mu takav NES odgovara i vjerovatno je svjestan tačnosti optužbi koje je iznio Kasumović. U nadi da će ga zapasti poneki glas ovih aktera, sve će prešutjeti.

Programska (čitaj sataraš) koalicija 11 stranaka nam u startu pokazuje svoj nivo. Nivo na koji se građani ove zemlje sigurno neće spuštati!

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe