14.5 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

I žene i muškarci složni: Ovo je omiljena poza

Prema istraživanju sprovedenom na 2.000 ispitanika oba pola i različitih seksualnih orijentacija, postoji jedna poza koju svi vole, a to je “doggy style”.

Kako navodi tim doktora Eda (najpopularniji online doktor), ispitanici su tu pozu naveli zato jer im “pruža najviše zadovoljstva i najdublju penetraciju”.

Drugi omiljeni je misionarski položaj, dok je treća “kaubojka” (kada je ona gore). Zanimljivo je da je poza o kojoj se često govori prošla dosta loše.

Analni seks je kod muškaraca na niskom devetom mjestu, dok kod žena nije ušao ni među top 10. Istraživače je iznenadilo da je od analnog seksa popularnija čak i poza 69, a omiljeni seks položaj je isti kod svih, bez obzira na seksualnu orjentaciju

Zanima ih seks na stolu

Ispitanicima je postavljeno i pitanje koja ih seks poza najviše zanima i većina je imala najviše pitanja o seksualnom odnosu na stolu (dok jedan partner sedi na ivici stola, a drugi penetrira stojeći), kao i detalji o pozi 69.

Prema navodima ispitanika, muškarci o omiljenim pozama najviše uče preko interneta, a nešto manji broj gledanjem filmova za odrasle.

Žene o najdražim položajima najviše uče od svojih partnera, prenosi miss7zdrava.24sata.hr.

Boje se da ne povrijede partnerku

Surfanje i gledanje filmova za odrasle očigledno budi znatiželju, jer je 75 muškaraca reklo da su oni ti koji iniciraju isprobavanje novih poza.

I za kraj, kako to ide u životu, nema zadovoljstva bez malo boli.

Gotovo 40 posto muškaraca je priznalo da se u seksu najviše boje toga da ne povrijede svoju partnerku, što možda objašnjava zašto je analni seks tako “nepopularan”, piše Salon.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe