I ovo dokazuje njegovu veličinu: Cormier otkrio zašto Khabib nije slomio ruku Gaethjeu, a mogao je

Khabib Nurmagomedov završio je veliku borilačku karijeru pobjedom u drugoj rundi protiv Justina Gaethjea.

Neporaženi dagestanski borac bacio je suparnika na parter početkom druge runde. U toj situaciji mogao je krenuti po Gaethjeovu ruku i napraviti polugu, ali je odlučio završiti borbu gušenjem.

Daniel Cormier, bivši teškaški prvak, izjavio je da je taj prelazak s ruke na gušenje bila sjajna Khabibova gesta.

– Khabib mi je rekao da je primijetio kako Justin neće tapkati ni slučajno. Znao je da to ne planira napraviti. Poluga na ruku iz trokuta je bila omiljena pozicija njegovog preminulog oca, to je bio najdraži očev način za završiti borbu. Krenuo je zbog toga napraviti polugu na ruku, ali se sjetio onog što je Justin govorio u intervjuima o tapkanju i nije ga htio povrijediti pred roditeljima. To je jedini razlog zašto je borbu završio trokutom na vrat, otkrio je Cormier.

– Rekao mi je da ga nije htio povrijediti pred njegovim roditeljima. Ako zaspe, probudiš ga i dobro je. Tim riječima mi je objasnio svoj potez. Nije htio slomiti ruku Justinu pred njegovim roditeljima, objašnjava Cormier.

Khabib se oprostio s 29 pobjeda iz isto toliko borbi. Obećao je majci da se više neće boriti nakon smrti oca, a Gaethje bi uskoro mogao dobiti priliku ponovno se boriti za naslov prvaka.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe