18.4 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

I mi imamo more za ljetovanje: Pogledajte atmosferu s neumske plaže

IZVORavaz.ba

Sarajevo, Zenica, Kiseljak, Goražde… Teško da ima neki grad u Bosni, ali i Hercegovini, a da iz njega makar jedna osoba nije u posljednja tri dana doputovala u Neum.

Pogotovo velika gužva vlada danas, u ovom našem jedinom gradu na moru i, praktično, ovaj vikend je označen kao prvi udarni u ovoj turističkoj sezoni.

Da je na nezapamćeni interes utjecala odluka vlasti Republike Hrvatske o uvođenju obaveznog 14-sedmičnog karantina za građane koji dolaze iz BiH, potvrđuje nam Luka Prkačin, direktor hotela “Sunce”.

– Istina je da je odlukom vlasti Republike Hrvatske pojačan interes bh. građana za ljetovanje u Neumu. Činjenica je da je ta odluka dobro došla ne zbog samo ekonomskog interesa, već da naši građani steknu naviku da svoj godišnji odmor provedu na Neumskoj rivijeri i da se uvjere da i mi možemo pružiti ugodan odmor svima njima-kazao nam je Prkačin.

Aida iz Sarajeva je namjeravala provesti svoj godišnji odmor u Hrvatskoj, ali se nakon famozne odluke odlučila za Neum. I, nije se, kazala nam je pokajala.
– Odsjeći smo u hotelu i moram priznati da su smještaj i usluga odlični. Zaista, nemam nikakve zamjerke-kazala nam je ona.

Autobusom iz Zenice jutros je u Neum doputovala Munevera Delić. Kako nam je ispričala, tragom medijskih natpisa, željela se na licu mjesta uvjeriti u to šta Neum nudi.

– Raspitivala sam se za privatni smještaj i koliko sam do sada saznala, cijene su više nego povoljne, trokrevetna soba se može naći za 50 KM. Plaže su uređene, cijene kafe, pića, sladoleda sve je isto kao i kod nas, tako da stvarnu svi možemo biti zadovoljni. Na koncu, Neum je naš i svi mu se trebamo okrenuti – poručila je Delić.

Iznenadila se, rekla nam je i time što je cesta Stolac-Neum prilično završena i što to u velikoj mjeri skraćuje putovanje. Od Zenice DO Neuma, kazala nam je, stigli su za tačno pet sati.

Iz Kiseljaka sa suprugom za vikend je stigao Ahmo Musić.

– Bili smo nedavno, također za vikend, ali danas je puno ljepše i ugodnije. Jako smo zadovoljni, cijene hrane su vrlo pristojne i, zapravo, skoro su iste kao u drugim bh. Gradovima. Iznajmili smo ležaljku i suncobran, i jedno i drugo su po cijeni od šest KM – kazao nam je Musić.

Kako nam je rekao Davor Krešić, predsjednik Udruženja turističkih radnika Neuma, svi hotelski kapaciteti su popunjeno, ali i u privatnom smještaju ispod magistrale.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe