I Barcelona želi mladu zvijezdu Bundeslige

Do sada se špekulisalo da je Bayern najkonkretniji u pokušajima da ga dovede u svoje redove, a ne prestaje se povezivati ni sa Real Madridom, Chelseajem i Manchester Unitedom.

Sada njemački Sport1 piše da se Havertz našao i na radaru Barcelone, ali i da Katalonci već prave planove za eventualnu realizaciju transfera talentovanog 20-godišnjaka.

Apotekari, prema onome što se može pročitati u medijima, žele najmanje 100 miliona eura za Havertza, pa Barcelona pokušava pronaći način da potencijalni transfer učini što podnošljivijim.

Navodno su Katalonci spremni u posao uključiti jednog od igrača na koje baš i ne računaju (a vezani su ugovorima) kako Bayeru ne bi morali isplatiti čitavih 100 miliona eura za Havertza. Vjeruje se da se bira između Emersona, Carlesa Alene i Marca Cucurelle.

Inače, i sam Havertz je nedavno istakao da je spreman za veliki korak i izazov, a nije isključio ni odlazak van Njemačke. Ko zna, možda upravo Barcelona bude njegova naredna destinacija.

Kai Havertz je ove sezone pružao odlične partije, a u dresu Bayera je skupio ukupno 34 nastupa, postigao 10 golova i upisao osam asistencija.

Već neko vrijeme i selektor Njemačke ozbiljno računa na njega…

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]