14.8 C
Bihać
Subota, 2 Decembra, 2023

HUMAN GEST NAŠEG KRAJIŠNIKA: Refik Dizdarević nudi besplatno pranje i usisvanje za vozila policije, hitne pomoći i Crvenog križa

Piše: KRAJINA.BA

U moru negativnih vijesti u posljednjih 10-tak dana, ponekad naiđe i pozitivna vijest koja nam pokaže da u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu ima dobrih ljudi koji će na svoju štetu pomoći onima kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija.

Jedan od njih je zasigurno i Refik Dizdarević, vlasnik firme AC Dizdarević u čijem je sastavu i prva,a ujedno i najpoznatija samouslužna autopraona u Bihaću.

Nakon cijele ove negativne priče oko koronavirusa, gospodin Dizdarević je kontaktirao redakciju KRAJINA.BA portala želeći obavijestiti javnost o problemu koji trenutno imaju vozila hitne pomoći, Crvenog križa i policije. Naime, upravo zbog toga što medicinski radnici sa vozilima hitne pomoći, radnici Crvenog križa kao i policija sa svojim voznim parkom najviše vremena provedu na terenu kako po gradu Bihaću, tako i po cijelom kantonu, a apsolutno nijedna autopraona u gradu, pa i u kantonu ne radi, on je odlučio ponuditi svoju pomoć.

Gospodin Refik Dizdarević je ponudio svoju samouslužnu autopraonu potpuno besplatno vozilima hitne pomoći, Crvenog križa i policije.

Kako bi se vozila hitne pomoći, Crvenog križa i policije besplatno mogla oprati i usisati, potrebno je da preuzmete žetone od gospodina Dizdarevića kojeg možete dobiti na mobilni telefon +387 61 773 804. Za sve koje ne znaju autopraona se nalazi u ulici dr. Irfana Ljubijankića.

NAPOMENA: Autopraona radi od 0 do 24h što će svakako uveliko pomoći hitnoj službi, Crvenom križu i policiji da redovno dezinfikuju svoje automobile.

Primjer da se na muci poznaju junaci, svakako je i ovaj današnji gest gospodina Refika Dizdarevića kojem se u ime redakcije KRAJINA.BA portala ali i svih građana Unsko-sanskog kantona iskreno zahvaljujem. Iskreno se nadam da će ovaj primjer slijediti i drugi privatnici, koji su u mogućnosti, a sve u cilju da što lakše zajedno prebrodimo muku koja nas je zadesila.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe