Hrvatska otvorila 133 hotela i 65 turističkih kampova

Proteklog vikenda otvorena su 133 hotela i 65 kampova u Hrvatskoj, izvijestila je Hrvatska udruga turizma (HUT), koja smatra da je sada nužno što prije pokrenuti ciljane promotivne kampanje na ključnim tržištima.

“S obzirom na ukupnu situaciju možemo biti zadovoljni prvim turističkim brojkama. Kvalitetna epidemiološka situacija temelj je ostvarivanja rezultata ove godine i tu smo među najboljima u Evropi. To trebamo maksimalno iskoristiti u idućem periodu, počevši od – danas, jer ništa se neće dogoditi samo po sebi, nego moramo intenzivno početi komunicirati na ključnim tržištima kako bi privukli goste”, istakao je direktor HUT-a Veljko Ostojić.

Za nastavak otvaranja kapaciteta Ostojić ključnim drži postizanje preciznih dogovora s državama-glavnim emitivnim tržištima o nesmetanom putovanju u Hrvatsku i nazad, a što se, prema najavama ministra turizma, očekuje najkasnije do sredine juna.

HUT predviđa da će se do kraja maja otvoriti kampovi u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, kao i dodatni hoteli, dok se u junu očekuje potpuno otvaranje većine hotela i svih ostalih turističkih usluga u destinacijama.

U Hrvatskoj 20.000 turista

Hrvatske granice otvorene su za dolazak turista. Prilikom ulaska turisti moraju imati potvrdu rezervacije smještaja, te na granici dobivaju upute za siguran boravak u zemlji”, ističu iz HUT-a, uz napomenu da su prvi gosti u Hrvatsku već stigli.

Kako je jučer objavljeno u Dnevniku Nove TV u Hrvatskoj je trenutno 22.000 turista, a samo proteklih dana došlo ih je 10.000.

Svi standardi sigurnosti boravka gostiju implementirani su u smještajne objekte, restorane i ostale turističke sadržaje prema preporukama hrvatskih epidemiologa, Svjetske zdravstvene organizacije i s obzirom na preporuke s ključnih emitivnih tržišta.

Tokom juna očekuje se i da će države iz glavnih hrvatskih emitivnih tržišta omogućiti svojim građanima da nesmetano putuju u Hrvatsku i nazad, s obzirom na preporuke koje je izdala Evropska komisija i činjenicu da je Hrvatska jedna od država s najmanjim brojem zaraženih osoba u Evropi, navode iz HUT-a.

Podsjećaju i da građani iz EU ali i zemalja izvan EU sve informacije o mogućnostima ulaska u Hrvatsku mogu dobiti upitom na mail adresu – uzg.covid@mup.hr.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe