15.4 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

Hrvatska: Od 4. maja rade frizeri, od 11. maja i vrtići

IZVORavaz.ba

Hrvatska vlada na današnjoj sjednici predstavlja plan popuštanja mjera.

Mjere će se napuštati u tri faze: 27. aprila, 4. maja i 11. maja.

Prva faza počinje u ponedjeljak, 27. aprila. Omogućit će se rad svim subjektima koji obavljaju djelatnost trgovine osim onih koji posluju unutar centara. Omogućit će rad svima koji rade uslužne djelatnosti osim onih gdje je blizak kontakt. Treće, važno, uvode se javne gradske i prigradske linije. Omogućuje se rad biblioteka, muzeja. Omogućavaju se treninzi sportista u najvišem rangu takmičenja.

Druga faza počinje 4. maja. Omogućit će se rad zdravstvenog sistema u punom opsegu osim iznimki. Omogućit će se rad privatnog zdravstvenog sistema. Omogućit će se rad poslovnim subjektima uslužnih djelatnosti gdje se ostvaruje bliski kontakt. To su kozmetičari, frizeri, pedikeri…

Treća faza počinje 11. maja. Omogućavaju se okupljanja do deset osoba, omogućit će se rad trgovačkih centara, omogućit će se rad predškolskih ustanova, razredne nastave od 1. do 4. razreda i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi. Omogućit će se održavanje laboratorijskih vježbi. Uvode se međužupanijske linije. Omogućit će se rad ugostiteljskih objekata isključivo na terasama.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe