Hrvatska najavila promjenu režima na granicama s BiH, hoće li vratiti obaveznu samoizolaciju

IZVORAvaz.ba

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova i čelnik Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović najavio je jučer novi režim koji će se provoditi na hrvatskim granicama s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom, a koji bi mogao uključivati i ponovnu obaveznu samoizolaciju od 14 dana.

– Pratimo epidemiološku situaciju u zemljama susjedstva i ovo što bilježimo posljednjih dana su infekcije koje dolaze, odnosno koje donose ljudi koji najvećim dijelom dolaze iz zemalja našeg istočnog susjedstva – rekao je Božinović.

Istakao je da danas imaju sastanak Nacionalnog štaba na kojem će vjerovatno donijeti odluku kojom će promijeniti režim koji u ovom trenutku postoji na graničnim prelazima Hrvatske sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, ali i kada je u pitanju putovanje za građane sa područja Kosova i državljane Sjeverne Makedonije.

– Sutra (danas, op.a.) ćemo donijeti odluku, znate da one stupaju na snagu u 00 sati sljedeći dan. Međutim ne bih sada prejudicirao, ali vjerojatno režim koji je postojao – a to znači samoizolacija za one koji dolaze iz smjera tih država, sutra (danas, op.a.) će o tome biti riječi i vjerojatno ćemo donijeti odluku na tom tragu – naglasio je ministar Božinović.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]