Hrvatska: 14 putnika izbačeno iz zrakoplova na zagrebačkom aerodromu, ne zna se zašto

“Oko 16.35 sati zaposlenici zrakoplovne kompanije zamolili su 14 putnika da napuste prostor zrakoplova koji je trebao poletjeti za Bruxelles zbog neispunjavanja trenutnih pravila pružatelja usluge prijevoza, da bi zatim svi putnici napustili prostor zrakoplova također na zahtjev zaposlenika poradi obavljanja dodatnih provjera i zadovoljavanja uvjeta kompanije.

Po obavljenoj dodatnoj provjeri, 156 putnika je zrakoplovom napustilo prostor zračne luke, dok 14 putnika nije zadovoljilo uvjete putovanja.

Policijski su službenici od strane zrakoplovne kompanije pozvani na mjesto događaja u slučaju mogućeg protupravnog ponašanja, kojeg nije bilo te nije bilo potrebe za postupanjem”, rekli su iz PU zagrebačke.

Međutim, na tom letu našla se i novinarka Jutarnjeg lista koja je opisala što se događalo u zrakoplovu. Istaknula je kako je 14 putnika izbačeno s leta s obrazloženjem da se u zrakoplovu ”nalaze ilegalno”. Radi se o letu kompanije Ryanair.

– Situacija kakvu još nisam doživjela. Najprije su došli reći toj grupi putnika da su u zrakoplovu ilegalno, no nisu im dali nikakvo objašnjenje. Samo su im rekli da pokupe svoje stvari i da izađu. Krenuli su potom i kontrolirati broj sjedala i ukrcanih putnika Kada je to prošlo, obratio nam se kapetan. Rekao nam je da svi moramo napustiti zrakoplov i vratiti se na check-in radi “neke pogreške”. Počelo je veliko negodovanje, putnici su psovali, svi smo uzeli svoje stvari i vratili se u aerodromsku zgradu – rekla je novinarka Jutarnjeg lista Zrinka Korljan.

Novinarka kaže kako su izbačeni putnici bili muškarci, a nakon obavljenih provjera ostatak putnika vratio se u zrakoplov.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe