Hrabra Amra, Bišćanka u Americi uspravno se bori za istinu o svojoj BiH

Amra Šabić El- Rayess, rođena Bišćanka koji živi i radi u Sjedinjenim američkim državama i koja je veoma društveno aktivna, napisala je knjigu koja govori o BiH i stradanjima našeg naroda. Kako kaže, često zbog toga dobija neprimjerene poruke. Pročitajte njenu posljednju objavu:

“Fascinantno je to da se oni koji mi se javljaju sa neprimjerenim porukama jer educiram o genocidu nad Bošnjacima nikad ne javljaju pod pravim imenom.

Valjda u dubini duse osjećaju krivnju i sami se sebe stide pa se javljaju uvijek pod nekim novopečenim profilima i lažnim imenima.

Kriju se iza providne zavjese. Čovječnost se odlikuje u hrabrosti da se suočimo sa istinom i sa samim sobom. Hiljade lažnih profila i agresivnih uvreda ne umanjuju činjenicu da je genocid genocid niti da su oni koji su sudjelovali u njemu počinili monstruozna i nehumana ubistva.

Hiljade besmislenih poruka upućenih meni ili bilo kome ko istinu priča ne smanjuju istinu, niti na mene lično imaju bilo kakvog efekta osim jednog – samo povrdjuju da me pomno prate upravo oni koje treba educirati o istini i prihvaćanju iste.

Pa da ih još jednom podsjetim – genocid nije niti sramota niti krivica žrtava nego onih koji su ga počinili. Moj rad protiv mržnje i genocidne politike je rad kroz edukaciju i istinu. Na taj rad sam ponosna i odradjujem ga s ponosom.

Ostaće iza mene i kad mene jednog dana ne bude bilo. Evo mene i moje Mačke Kojoj Nikad Nisam Dala Ime / #TheCatINeverNamed u današnjoj radnoj pauzi i šetnji.”- objavila je Amra, uz sliku u naslovu.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe