Hodžić se tereti za izazivanje opće opasnosti i nelegalno posjedovanje pištolja

IZVORavaz.ba

Nakon što je prije dva dana od posljedica ranjavanja iz pištolja premino 34-godišnji Zeničanin Damir Barišić, tužilac je saslušao osumnjičenog Elmedina Hodžića Dinu (41) te je predložio da mu se odredi jednomjesečni pritvor, potvrđeno je iz zeničkog tužilaštva.

Preminuo u bolnici
Prema policijskoj teoriji slučaja, a koju nam je otkrio izvor blizak istrazi Barišić se sa Hodžićem i Admirom Topčićem sastao u naselju Sebije (Babino), gdje je ranjen u stomak. Oni su ga odvezli u bolnicu gdje je preminuo. Topčić je ostao u krugu bolnice, a Hodžić je otišao u naselje Crkvice gdje je s mosta bacio pištolj, a potom se predao policiji. Oni su na saslušanju u policiji kazali da su pucali u flaše te da je Barišić slučajno pogođen.

Kvalifikacija djela
S druge strane u pisanom odgovoru na naš upit Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, nakon današnjeg ispitivanja osumnjičenog podnijelo je Općinskom sudu u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i nelegalnog posjedovanja oružja.

– Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, jer jer postoji osnovana bojazan da će osumnjičeni uništiti ili sakriti dokaze važne za krivični postupak, te da naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke. Također, predlaže se pritvor jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti izvršenje krivičnih djela ukoliko bude pušten na slobodu a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna – piše u odgovoru zeničkog tužilaštva.

O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe