5.7 C
Bihać
Srijeda, 7 Decembra, 2022

Hoće li nekada sjajni fudbaler asistirati Petevu?

I Mensur Mujdža je kandidat za mjesto u stručnom štabu novog selektora Ivayla Peteva.

Čelnici N/FSBiH dali su odriješene ruke bugarskom stručnjaku da pronađe sebi saradnike, pod uslovom da su iz BiH, a među kandidatima je upravo i Mujdža.

Ovaj nekadašnji defanzivac Freiburga svojevremeno za BiH igrao 37 utakmica i ostao je navijačima u dobrom sjećanju, a po završetku karijere odlučio je da se otisne u trenerske vode.

“U početku mi, moram priznati, fudbal nije falio. Kroz karijeru sam imao i dosta povreda, stalno je to bila borba, pa na kraju i takva završna godina, još jedna teška povreda… Kad je sve to stalo, mogu reći da mi je čak i laknulo. Godinu dana proveo sam daleko od svega, uglavnom u krugu porodice i prijatelja, nisam se u tim trenucima vidio u trenerskom poslu. No u nekom trenutku i to se pojavilo u meni, odlučio sam ići u tom smjeru. Hoće li se na kraju uspjeti profilirati u trenera, tek ćemo vidjeti, no maksimalno sam u tome”, rekao je skoro Mujdža.

U proteklom periodu školovao se i educirao, posao je dobio u Gorici gdje vodi generaciju igrača rođenih 2003. godine, a svi u hrvatskom klubu oduševljeni su njegovim radom.

Osim Mujdža, od bivših reprezentativaca kao mogući pomoćnik Peteva spominje se i Elvir Rahimić.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe