18.4 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

HARUN DURAKOVIĆ: Do jučer košarkaški trener sa prosječnim poslom, a danas hrabri spasioc grada Bihaća

Piše: KRAJINA.BA

Harun Duraković, Bišćanin koji voli košarku i koji obavlja funkciju trenera u omladinskoj školi BOSNA XXL iz Bihaća je u kratkom roku postao poznat bihaćkoj javnosti.

Naime, Harun je već neko vrijeme zaposlenik Doma zdravlja Bihać, gdje radi u Higijensko-epidemiološkoj služi u timu za dezinfekciju. Do prije neki dan, Haruna su poznavali većinom prijatelji, njegove radne kolege i osobe čija su djeca trenirala košarku u poznatoj omladinskoj školi Bosna XXL čiji je osnivač proslavljeni košarkaš Edis Subašić.

Harun prije korona virusa sa svojim košarkaškim prvacima Unsko-sanskog kantona

Danas, Haruna poznaje šira javnost upravo zbog posla kojim se bavi. U ovim teškim vremenima, kako za cijeli svijet, tako i za Bosnu i Hercegovinu, a posebno naš Bihać, poziv kojim se ovaj mladi Bišćanin bavi je od velike važnosti za sve građane našeg grada. Bišćani su u ratu najviše cjenili borce na ratištima, policajce, medicinare i doktore, a danas, kada je korona virus zahvatio i naš grad, najviše se cijene medicinari, doktori, policajci i dečki koji su stalno na “prvoj liniji” gdje izlažu svoje zdravlje kako bi svakodnevno dezinficirali sva naseljena područja u Bihaću i kako bi na taj način smanjili mogućnost zaraze.

Harun Duraković se istekao u ovoj službi ponajviše zahvaljujući svojim radnim kolegama koje su ga slikale dok je obavljao zadatak i dezinficirao okoliš bolnice dr. Irfan Ljubijankić i Doma zdravlja Bihać.

Harunov radni kolega Izudin mamić: U kasnim satima ispred Kantonalne bolnice dr. Irfan Ljubijankić
U kasnim satima ispred Kantonalne bolnice dr. Irfan Ljubijankić
Redovna dezinfekcija Doma zdravlja u Bihaću

Također, Harunovu poruku na njegovom Facebook profilu su vidjeli mnogi njegovi prijatelji i shvatili je veoma ozbiljno te su neki od njih kontaktirali i portal KRAJINA.BA kako bi njegovu poruku prenjeli cijelom Bihaću i kao i svim drugim gradovima Unsko-sanskog kantona i na taj način zamolili građane da ostanu kod kuće jer ako Harun zbog nas svakodnevno riskira život za dobrobit svih nas, ne moramo i mi.

Snažna poruka koja nikog nije ostavila ravnodušnim

U moru negativnih vijesti koje ovih dana čitamo na portalima, ovim kratkim tekstom smo htjeli skrenuti pažnju i na ljude koji obavljaju poslove dezinfekcije kako po medicinskim ustanovama, tako i po cijelom gradu, jer nam u ovom trenutku to mnogo više znači nego prije 10-tak dana kad je Harun zajedno sa svojim kolegama redovno obavljao ovaj posao, a mi ga nismo ni primjećivali. Ovom prilikom želimo pokazati javnosti da pored medicinara, doktora i policije imamo i heroje u bijelim kombinezonima koji se izlažu velikoj opasnosti kako bi se opaki virus korona što prije uništio i kako bi se stanje u gradu vratilo u normalu.

Ovim momcima iz Hemijsko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Bihaću , kao i svim drugim osobama koje se bave ovim i sličnim poslovima želimo puno sreće i uspjeha u radu, a našem poznatom licu Harunu Durakoviću želimo da nas što prije oslobodi ove proklete korone i ponovo otvori vrata dvorane u kojoj će djeca uživati trenirajući košarku.

U ovim teškim vremenima Bihaću trebaju heroji, a oni su svakodnevno među nama, ali ih primjećujemo samo kad “zagusti”. Danas je to Harun, sutra će to biti neko drugi, ali kada sve ovo bude juče, moramo se potruditi da ih ne zaboravimo.

 

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe