Harmonikaš Miroslav Matić za “Avaz”: Poznajem Dodika preko 15 godina, uvijek se prijatno osjećam kad mu sviram

IZVORavaz.ba

Kako je i ranije najavljivao, član Predsjedništva Milorad Dodik danas je prije sjednice u svoj kabinet doveo harmonikaša i s njim zapjevao pjesme “Romanija”, “Srpkinja je mene majka rodila”… Riječ je o harmonikašu iz Banja Luke, Miroslavu Matiću. On je član orkestra folklornog društva “Masleša”, te dio benda “Matić Orkestar”, koji nastupa na različitim svečanostima.

Kako Matić ističe u razgovoru za portal “Avaza”, on i Dodik se poznaju više od 15 godina.

– Naše poznanstvo traje preko 15 godina. Nije to politika, nije ništa, ja porodično njima sviram – kaže Matić za “Avaz”.

Matić je također demantirao navode da je Dodik po njega poslao službeno vozilo. Kako kaže, došao je u privatnom aranžmanu. Na pitanje da li je ovo bila usluga Miloradu Dodiku ili je bio plaćen za ovaj angažman, Matić nije htio odgovoriti.

– Ne bih ja sada o tome, ali čim kažem da njima porodično sviram prije politike, znači to nema veze ni sa kakvim plaćanjem – izjavio je.

Dodao je da se uvijek rado odazove Dodikovim pozivima.

– Ja se uvijek prijatno osjećam kad sviram gospodinu Dodiku. Uvijek prijatno i sa velikim zadovoljstvom, gdje god to bilo – zaključuje Matić.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe