14 C
Bihać
Ponedjeljak, 3 Oktobra, 2022

Hapšenja na graničnim prelazima: Slobode lišena osoba i na GP Maljevac

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 14. februara 2021. godine, nisu dozvolili ulazak u Bosnu i Hercegovinu dvojici stranih državljana, nakon što su prilikom graničnih provjera predočili falsificirane potvrde PCR testa na COVID-19. Riječ je o dvojici državljana Republike Srbije koji su kontrolirani na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „falsificiranje isprave“, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Badovinci Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Istoga dana, službenici JGP Orašje su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Orašje, otkrili falsificiranu vozačku dozvolu Republike Hrvatske koju je na uvid dao državljanin BiH. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona, prema čijem je nalogu vozačka dozvola privremeno oduzeta, a protiv osumnjičenog ovoj instituciji bit će dostavljen o počinjenom krivičnom djelu.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP Velika Kladuša, 12. februara 2021., lišili su slobode F.S. (1968.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Sudske policije Bihać.

Dan ranije, 11. februara 2021., službenici JGP Zvornik lišili su slobode M.Š. (1963.), državljanina BiH i R. Srbije, nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj i predat službenicima Sudske policije Zvornik.

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Gradiška, 11. februara 2021., lišen je slobode H.L. (1981.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju, također, radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Gradiška, ovog bh. državljanina predali su službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se