Hamdija Abdić ugostio udruženja proizašla iz Odbrambeno – oslobodilačkog rata

Danas je kandidat za gradonačelnika Hamdija Abdić u prepunoj sali hotela Safir ugostio prijatelje iz svih udruženja proizašlih iz Odbrambeno – oslobodilačkog rata, bivših pripadnika 5. Korpusa ARBiH, MUP-a, HVO-a i Udruženja antifašista i boraca NOR-a.

U prijateljskoj atmosferi evocirana su sjećanja na herojska vremena i na jedinstvo koje smo tad imali. Svi prisutni su se jednoglasno usaglasili o potrebi ozbiljnijeg obilježavanja važnih datuma proisteklih iz Odbrambeno – oslobodilačkog rata. Isto tako, formiran je zajednički stav o važnosti izgradnje Spomen parka Grabež i Spomen parka Hasin vrh.

Istaknuti su i problemi ulaznih rampi koje imaju RVI prilikom pristupa javnim institucijama, parking prostora u gradskim zonama, zdravstvenoj zaštiti. Prisutni su se zahvalili Hamdiji Abdiću na svim aktivnostima koje je zajedno sa drugima uradio u Predstavničkom domu parlamenta FBiH. Inicijative koje je predložio su usvojene i u konačnici su doneseni zakoni od koje korist imaju boračke populacije.

Zatražili su od Hamdije Abdića da nakon što preuzme poziciju gradonačelnika grada Bihaća po uzoru na današnji sastanak uvede praksu zajedničkih sastanaka na kojima bi razgovarali o aktuelnim problemima boračkih populacija.

Hamdija Abdić se zahvalio na sveopćoj podršci koja mu je danas iskazana i obećao da će na mjestu gradonačelnika povesti računa o svim udruženjima proisteklim iz Odbrambeno – oslobodilačkog rata, te da će se povesti veća pažnja prilikom obilježavanja značajnih datuma, te da će u njegovom planu biti izgradnja Spomen parka Grabež i Hasin vrh. Također, obećao je redovne sastanke sa boračkim populacijama kroz udruženja kojima pripadaju.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe