19.8 C
Bihać
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

Hamdija Abdić: Bihaću ćemo vratiti sjaj i učiniti ga ljepšim i ugodnijim za sve građane koji u njemu žive

Drage sugrađanke i sugrađani,

jedan od prioriteta u izbornoj platformi  moje kandidature za gradonačelnika Bihaća postavili smo  kao “Uređenje infrastukture gradskih ulica u mjesnim zajednicama Centar, Harmani, Ozimice 1, Ozimice 2, Hatinac, Donje i Gornje Prekounje, Luke i Privilica”.

Također, u izbornoj platformi mogli ste pročitati i dio koji se odnosi na  proces uljepšavanja eksterijera grada kroz provedbu procesa energetske efikasnosti i farbanja fasada. Svi zajedno svjesni smo činjenica da su gradske mjesne zajednice godinama unazad zanemarene, te da doslovno u neke u posljednjim godinama nije uložena ni jedna konvertibilna marka.

Taj dio  želim posebno naglasiti, jer su nam mjesne zajednice u užem dijelu grada zapuštene i prepuštene same sebi.

Naše zgrade kolektivnog stanovanja  i gradske ulice ne predstavljaju grad Bihać onakvim kakvim ga mi želimo vidjeti, zato će jedan od prioreteta biti proširenje  i rekonstrukcija gradskih ulica, utopljavljavanje zgrada u cilju energetske efikasnosti i ljepšeg izgleda u gore navedenim Mjesnim zajednicama, a sve kako bi Bihać počeo ličiti na grad.

Zajedno sa našim  građanima ćemo naći način kako finansirati ove i slične projekte, a uložićemo trud da sredstva osiguramo na višim nivoima vlasti koja postoje za ove i slične namjene.

Našem GRADU vratićemo sjaj kakav zaslužuje,

Vaš Hamdija Abdić

 

 

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe