17.3 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Gužve na GP Bosanska Gradiška, Gradina i Velika Kladuša

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Pojačana je frekvencija vozila i na ski centrima, kao i na lokalnim zimskim izletištima. Vozačima skrećemo pažnju na moguću poledicu
i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacionih radova, danas od 11 do 16 sati doći će do obustave saobraćaja na dionici Crna Rijeka-Mrkonjić Grad. Vozila će se za vrijeme obustave preusmjeravati na alternativne pravce.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su u vremenu od 07 do 16 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Lanište-Ključ.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe