Guardiola je napravio samo jednu grešku u svojoj karijeri

“Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je najbolji trener. Tvrdoglav je u svojoj fudbalskoj filozofiji, ali ne i u njenoj primjeni. Pep je u karijeri napravio samo jednu grešku”, naglasio je Ten Hag.

Pep je u Manchester City došao iz Bayerna 2016. godine, ali je tada nezvanično svjetsko prvesntvo trenera, kako su zvali Premier ligu te sezone, osvojio Antonio Conte sa Chelseajem!

“Tada je Pep napravio tu jedinu grešku u karijeri – potcijenio je snagu i brzinu potrebnu za uspjeh u Premier ligi. No, odmah je shvatio da ne može nametnuti stil koji voli bez par fizički snažnih igrača, pa ih je kupio. Pokazao je da nije tvrdoglav”.

Ten Hag je objasnio i zašto smatra Pepa najboljim.

“Niko nikada neće zaboraviti Guardiolu. Prije svega, osvojio je puno trofeja, ali najvažnije za njegovu slavu je način na koji igraju njegove ekipe. Guardiola želi pobjedu samo kroz lijepu igru, poput svog učitelja Johana Cruyffa. Razlikuje ga i činjenica da se dokazao u Španiji, Njemačkoj i Engleskoj, fantastično se prilagodivši fudbalskoj kulturi svake od tih zemalja,” rekao je Ten Hag.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe