14.8 C
Bihać
Subota, 2 Decembra, 2023

Greške koje život znače? Pred očima ministrice zdravstva višestruko kršenje naredbe Kantonalnog štaba (FOTO)

Tako prilikom obraćanja javnosti, na nivou Federacije, imamo priliku gledati jasno rastojanje i smanjenu gužvu što se medijskih kuća i prisustvo novinara tiče, a pitanja medija čita jedna osoba na koja učesnici odgovaraju.

Tako je omogućeno, a nikad prije nije, da pitanja postave kolege sa portala cazin.net u Sarajevu, koja bude pročitana. Mnogo je učinaka sa tim mjerama, međutim, osnovno je smanjen socijalni kontakt. U 2020. godini bezbroj je načina da informacija dođe do građana, načina koji ne podrazumijevaju pet, šest, sedam, osam ili deset ljudi na površini od dva metra kvadratna i kršenje odredbe koju sami štabovi donesu.

Ovako se Dragan Čović obračao javnosti
Slika iz Hrvatske: obratiti pažnju na njihovo rastojanje!

U Hrvatskoj već nekoliko sedmica, nema mikrofona ni prisutnih novinara, jedan video signal dobiju svi, sa takvim pristupom se smanjuje mogućnost pogrešaka u prenošenju informacija i ujedno poštivanje naredbi, koje život znače, živote znače.

U Austriji su otišli korak dalje, onaj ko se obraća medijima stoji iza stakla.

Suprotno primjerima koje smo naveli, danas se dogodila pogreška ispred zgrade Vlade USK, prilikom davanja izjave ministrice, u doba pandemije, kao što je vidljivo na slici prekršena je naredba koja kaže da se na javnim površinama mora biti udaljeno 1,5m. Jjasno je koliko je danas prekršaja bilo, tačno ispred ministrice koja je donijela naredbu, broj 15-40-4-3326-16/20, 29. marta ove godine.

Izvor: usn.co.ba

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe