19.4 C
Bihać
Srijeda, 28 Septembra, 2022

Greška u mjerenju brzine: Policija oduzela desetine dozvola vozačima i sad ih mora vratiti

Policija u sjevernoj Nizozemskoj oduzela je nepropisno desetine vozačkih dozvola na obilaznici u nizozemskom gradu Groningenu. Oštećeni vozači već su poslali odštetne zahtjeve, a u prosjeku se radi o iznosima većima od hiljadu eura, navodi RTV Noord.

Svi vozači jurili su brzinom većom od 50km/h od dopuštenje i stoga su bili u prekršaju, ali policija je postavila kamere na mjestu gdje to nije dopušteno. Za provjere vrijede stroga pravila. Primjerice, nije dopuštena provjera neposredno prije i nakon znaka za ograničenje brzine, jer se vozačima mora dati mogućnost da prilagode brzinu.

Ukupno su 92 vozača izgubila dozvolu tokom provjera laserskim brzinomjerom na obilaznici od oktobra do februara. No istraživanje RTV Noorda i podaci Državnog odvjetništva pokazuju da deseci provjera nisu provedni u skladu s pravilima.

U nekim slučajevima čak su korišteni laseri ispred oznaka za ograničenje brzine. Neki su zahtjevi vozača odbačeni, a nekima će policija, očigledno, morati udovoljiti, prenosi HAK revija.

spot_img
spot_img
spot_img
Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se