Grejs Keli nije bila prvi izbor, evo koju holivudsku zvijezdu je trebao oženiti Renije od Monaka

IZVORavaz.ba

Porodica Grimaldi već vijekovima vlada kneževinom Monako, ali ljubavni problemi gotovo da nijednog njenog člana nisu zaobišli.

Jedan od najpoznatijih parova prošlog vijeka svakako su bili princ Renije od Monaka i glumačka diva Grejs Keli (Grace Kelly). Njena prerana i iznenadna smrt prekinula je ljubavnu priču, a Renije III je do poslednjeg dana, kažu, nije prebolio.

Ipak, nedavno se pojavio podatak da prelijepa Grejs, navodno, nije bila prvi izbor Renijea od Monaka.

Novi dokumentarac “Royals: Keeping the Crown” bavi se time kako je prva na meti princa Renijea bila niko drugi do Merilin Monro (Marilyn Monroe).

Kako piše “People”, Renije je trebalo da izgubi svoju krunu nakon Drugog svjetskog rata zbog moguće finansijske propasti i lošeg turizma. Nije imao nasljednike i bio je neoženjen u to doba. Morao je naći ženu kako bi osigurao tron i svoju budućnost, navodi se.

Historičarka s Univerziteta Sent Endruz objasnila je da je princ imao 32 godine, a da je ideja kako bi mogao da izgubi tron ako se ne oženi i dobije muškog nasljednika bila primarna na njegovom umu.

― Ulog je bio veliki. Monako je bio pod prijetnjom. Mogao je da propadne, a Renije je morao da ga spasi ― rekla je kraljevska historičarka Kejt Vilijams (Kate Wlliams).

Merilin Monro: Seks-simbol zlatnog doba filma

Umjesto toga, savjetnici krune došli su na nevjerovatan plan. Naime, Renije je trebalo da očuva dostojanstvo kuće Grimaldi brakom sa novom zvijezdom Amerike, tako što bi se vjenčao sa slavnom ličnošću Holivuda.

Merilin Monro je bila it devojka Holivuda i seks-simbol zlatnog doba filma.

Princa su savjetovali da oženi holivudsku “princezu” i dobije uz nju slavu koja bi išla s tim brakom. Monaku je bilo potrebno da oživi turizam, a ovo je imalo smisla i s ekonomske strane .

Monro je bila visoko pozicionirana na A-listi i u to vrijeme je mogla da se uda za princa. Ipak, njen status seks-simbola i izražena seksualizacija u javnom nastupu su presudili da ne bude pravi kandidat.

Grejs Keli je prisustvovala Kanskom festivalu 1955. godine, a kasnije je pozvana u Monako kako bi snimila fotošuting za magazin “Paris Matc”.

Renije i Grejs su se vjenčali 1956. godine, nakon svega par mjeseci. Navodi se da je tokom snimanja za ovaj magazin Renije bio opčinjen Grejs i da se zaljubio i da je tu uvidio rješenje za svoj problem.

Njih dvoje dobili su troje djece, ali sva sreća imala je svoju cijenu…

Grejs Keli je odlučila da odustane od svoje karijere sa samo 26 godina, udala se za Renijea i platila “miraz” od 2 miliona dolara da bi postala princeza.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe