17 C
Bihać
Ponedjeljak, 26 Septembra, 2022

Granični policajac BiH dobio 6 mjeseci zatvora zbog 30 eura novčanog dara

Sud Bosne i Hercegovine, nakon održanog ročišta za razmatranje izjave o priznanju krivnje i pretresa za izricanje krivičnopravne sankcije u predmetu D.I , donio je 17.3.2022. godine presudu kojom je optuženi D.I proglašen krivim što je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine. Sud ga je osudio na kaznu zatvora u trajanju od šest (6) mjeseci.

Sud je optuženom izrekao mjeru sigurnosti zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti kojom je optuženom zabranjeno obavljanje dužnosti policijskog službenika u Graničnoj policiji BiH u trajanju od tri godine računajući od dana pravomoćnosti presude s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere sigurnosti. Od optuženog se oduzima primljeni dar u novčanom iznosu od 30,00 EUR. Navedeni iznos optuženi je dužan uplatiti u korist budžeta Bosne i Hercegovine u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti presude, na svojoj stranici navodi Sud Bosne i Hercegovine.

Optuženi D.I kriv je što je kao službena osoba u institucijama BiH, policajac Granične policije BiH, tokom kontrole putničkih vozila i autobusa, zahtijevao i primio korist za sebe da u okviru svoje funkcije izvrši što ne bi smio izvršiti.

spot_img
spot_img
Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

spot_img
spot_img

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se