21.5 C
Bihać
Subota, 1 Oktobra, 2022

Građani opet taoci migrantske krize: Dok JKP Komrad danima čisti “Dom penzionera”, Bihać zarastao u travi

Građani Bihaća ovih dana svjedočili su čišćenju nikad završenog “Doma penzionera” u Bihaću, koji je inače u vlasništvu Federalnog zavoda za Penzijsko invalidsko osiguranje.

Nekoliko dana trebalo je radnicima JKP Komrad da očiste desetine tona smeća koje su ostavili migranti boraveći mjesecima u ovoj nikad završenoj građevini.

U saopštenju kojeg smo objavili na našem portalu, sve raspoložive snage na terenu ovo Komunalno preduzeće iz Bihaća stavilo je na raspolaganje prilikom čišćenja ovog objekta.

Kako nam je stiglo proljeće, tako je i u samo nekoliko dana grad Bihać doslovno zarastao u travi. Naš Bihać, u Bosni i Hercegovini i regionu  poznat kao ekološki grad i prepoznatljiv kao dragulj u tom smislu, danas je daleko od toga. Stigli smo do situacije da Gradsko vijeće raspravlja o njegovoj čistoći, koja bi trebala biti primarni zadatak lokalnih vlasti i njenih komunalnih ustanova.

Na ove i slične navode reagirao je i Elvedin Sedić, vijećnik “Pomaka” u GV Bihać. Njegovo reagiranje na društvenim mrežama prenosimo u cjelosti:

Šta je od ovoga prioritet, ostavljamo vama da procijenite.

krajina.ba

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se