21 C
Bihać
Srijeda, 18 Maja, 2022

Grad Cazin i Investicijska fondacija Impakt u podršci preduzetništvu

Kroz YEP Inkubator poslovnih ideja Grad Cazin i Investicijska fondacija IMPAKT rade na izgradnji poduzetničkog ekosistema, okruženja koje stimuliše potencijalne ili već postojeće poduzetnike na pokretanje poslovnih poduhvata. 

YEP inkubator poslovnih ideja predstavlja mogućnost za nove i postojeće preduzetnike da osnaže svoje preduzetničke vještine, steknu nova znanja i informacije i dobiju finansijsku i mentorsku podršku. Treći dan obuke je fokusiran na tržište, klijente, dobavljače i konkurenciju, veoma zanimljiva tema koja učesnicima mnogo koristi u pripremi poslovnih planova. Do kraja ovog mjeseca preduzetnička obuka će se finalizirati, a učesnici će do tada biti pripremljeni za tzv. “pitch” poslovnih ideja pred komisijom koja će nadalje odlučiti koji poslovni planovi dobijaju finansijsku podršku.

Prilagođavajući se specifičnostima prijavljenih ideja, treneri Investicijska fondacija Impakt Amir i Ajla Mulalić će nastojati da odgovori zahtjevima i potrebama učesnika te će intenzivno sa učesnicima raditi između modula na razvoju poslovnih planova i poslovnih modela učesnika.

Kao i na svakoj lokaciji na kojoj se trenutno realizuje preduzetnička obuka, Investicijska fondacija Impakt je preduzela neophodne korake u cilju zaštite zdravlja svih uključenih, a što podrazumijeva dezinfekciju prostora, osiguranje fizičke distance između učesnika, nošenje zaštitne opreme, mjerenje tjelesne temperature i trijaže i druge preporučene mjere kriznih štabova.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se