Grad Bihać: Potpisan Ugovor o realizaciji projekata iz sektora voda

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK-a i Grad Bihać zaključili su Ugovor o pravima i obavezama ugovornih strana u realizaciji projekata iz sektora voda na podučju Grada Bihaća u 2021. godini.

Navedenim Ugovorom pristupilo se realizaciji projekta: „Zaštita od poplava – čišćenje i uređenje odvodnih kanala na području grada Bihaća“ za: – čišćenje i uređenje otvorenog odvodnog kanala „Golubićke bare“ radi zaštite od poplava – utrošena finansijska sredstva u iznosu od 40.000,00 KM,- čišćenje i uređenje otvorenog odvodnog kanala Poslovna zona „Kamenica – Vrkašić – rijeka Una“ radi zaštite od poplava od 20.000,00 KM Vezano za čišćenje i uređenje otvorenog odvodnog kanala „Golubićke bare“ i otvorenog odvodnog kanala Poslovna zona „Kamenica – Vrkašić – rijeka Una“

Grad Bihać je proveo sve zakonom propisane procedure (izdate prethodne vodne saglasnosti, urbanistčke saglasnosti, putem javnih nabavki odabrani izvođači radova, te je imenovan i nadzor.

Izvođači radova „HC ing“ d.o.o Bihać su uvedeni u posao i otpočeli sa izvođenjem radova 13.10.2021. godine, a izvođači radova za Poslovnu zonu „Kamenica – Vrkašić – rijeka Una“ su “Montaža-Plinovodovod“ d.o.o Bosanski Petrovac i uvedeni su u posao te su otpočeli sa izvođenjem planiranih radova 15.10.2021. godine, navedene aktivnosti se implementiraju uredno i dinamikom koja je navedena ugovorom.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe