5.3 C
Bihać
Petak, 8 Decembra, 2023

GOVOR TIJELA: Sedam trikova kojima ćete prepoznati laž u tren oka

Neki ljudi su bolji lažljivci od drugih. Iako ne postoji jedinstveni znak kojim možete sa 100 postotnom sigurnošću tvrditi da neko laže, postoje stvari na koje biste svakako trebali obratiti pozornost kako biste lakše detektirali laž.

1. Obratite pažnju na pauze

Jedan od najčešćih zvučnih znakova koji otkriva da osoba laže su pauze, stoga obratite pozornost na to. Ako osoba uzima duge pauze ili ih ima puno dok govore, vjerojatno lažu i uzimaju si vremena kako bi razmislili što da kažu.

2. Obratite pozornost na duljinu emocija

Obično, stvarne emocije traju ne više od 5 sekundi. Ako netko izražava emocije dulje od toga, vjerojatno je lažno. Ne moguće je da imate isti izraz lica 10 sekundi, zar ne? Zato pripazite na to.

3. Obratite pažnju na loš tajming

Znanstvenici su otkrili da emocije uvijek dolaze prve, a potom dolaze riječi. Ako osoba prvo kaže da je ljuta i tek nakon toga vidite ljutit izraz lica, vjerojatno je lažan.

4. Provjerite iskrenost emocija

Stvarne emocije su iskrene i nije ih uvijek lako odglumiti. Emocija je iskrena kada se ne promijeni izraz na samo jednom dijelu lice. Primjerice, ako se osoba smije, ne pomiču se samo njena usta već bi se trebale pojaviti i bore blizu očiju, a i obrve će se spustiti. Ista je stvar za bilo koju drugu emociju, piše Brigthside.

5. Obratite pažnju na ponavljanje

Dok je za neke ljude teško pretočiti svoje misli u riječi, previše ponavljanja može biti znak da osoba laže. Ako često ponavlja nešto, to može značiti da pokušavaju uvjeriti vas i sebe i provjeravaju iz vaše reakcije vjerujete li onome što govore.

6. Odgovaraju s istim riječima ili frazama koje su korištene u pitanju

Izbor riječi govori puno. Ako osoba koristi iste riječi koje su upotrijebljene u pitanju, ne osjećaju se dovoljno slobodnima i drže se onog što ste vi rekli kako ne bi otkrili previše ili otkrili nešto drugo. Ponavljanje pitanja prije odgovora je također loš znak – to rade mnogi lažljivci kako bi dobili na vremenu dok smišljaju odgovor.

7. Pokrivanje lica ili usta

Jedan od najočitijih znakova tijela preko kojeg možete saznati laže li osoba jest kada pokrivaju svoje lice ili usta. Česta je to stvar kod lažljivaca jer je to psihološki odgovor. Stoga, ako naiđete na to, vjerojatno vas lažu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe