Golman Jedinstva primoran da završi karijeru u 25. godini

Dejanović je primoran da kaže zbogom “drugoj najvažnijoj stvari na svijetu” radi zdravlja i svoje budućnosti.

Ovaj 24-godišnjak je zbog ozbiljnih problema s donio odluku da okonča svoje bavljenje fudbalskom igrom nakon što se pojavila bol poslije operacije obavljenje prije tri godine.

“Operisao sam diskus herniju prije tri godine, imao sam baš velikih problema i bilo je pitanje da li ću moći nastaviti uopšte sa fudbalom. I poslije operacije mi je rečeno ako me opet uhvati da prestanem sa igranjem,da ne bi došlo do većih problema”, rekao je Dejanović za SportSport.ba

“Ovo je drugi put od tada da me uhvatilo,i to baš ozbiljno. Tako da sam se savjetovao sa nekim ljekarima i porodicom i moram prestati sa fudbalom zbog zdravlja u budućnosti”, dodao je on.

Dejanović je karijeru počeo u Srbiji, prošle sezone bio je član Zvijezde 09 uz nekoliko nastupa u Premijer ligi, a gol Jedinstva u dosdašnjem dijelu Prve lige FBiH je čuvao 11 puta.

NK Jedinstvo je već pronašlo novog golmana. U nastavku sezone boje NK Jedinstva će braniti Marko Radović. Radović ima 26 godina i njegov zadnji angažman je bio u Zvijezdi Gradačac.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe