20.2 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

GEST ZA SVAKU POHVALU: Vijećnici u GV Bihać se odrekli današnjeg paušala u korist Košarkaško-invalidskog kluba “UNA-SANA” iz Bihaća

Naime, ovaj sportski kolektiv koji većinom čine ratni vojni invalidi sa najtežim povredama i postokom invaliditeta već dugi niz godina bilježi uspješne rezultate kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Europi. Inače, najveći problem svih sportskih kolektiva u Bihaću je uvijek bio prevoz za koji su sami ili preko Gradskog sportspog saveza obezbjeđivali sredstva i odlazili na razna takmičenja na kojima su predstavljali naš grad i državu. U posljednjih 10-tak godina KIK “UNA SANA” je uspjevala sa starim kombijem odlaziti na putovanja, ali zbog velikog kvara na istom, došlo je vrijeme da kupe nešto novije i pristupačnije invalidnim osobama. Nakon što je Uprava kluba na čelu sa predsjednikom  Šušnjar Sabahudinom uspjela prikupiti određena sredstva, što preko velikog broja Javnih poziva iz Federacije, Unsko-sanskog kantona pa i grada Bihaća, što preko privatnih firmi poput Bauerfeinda i ostalih prijatelja kluba, klubu je falilo nekih 3000 KM da kupe željeni kombi.

Zatim na scenu stupaju dugogodišnji prijatelji ovog kluba i bivši saborci velike većine igrača ovog kluba, Nijaz Malkoč i Mustafa Zulić, inače vijećnici u GV Bihać koji su svojom inicijativom, ali i dobrom voljom gotovo svih vijećnika uspjeli skupiti cjelokupan iznos novca i omogućiti igračima kluba KIK “UNA-SANA” da napokon kupe kombi. 

Ovo je definitivno jedna od najpozitivnijih inicijativa upućenih prema GV Bihać u posljednje vrijeme u kojoj su učestovali svi vijećnici.

Današnjoj sjednici GV Bihać iz opravdanih razloga nisu prisustvovala dva vijećnika i upravo zbog toga nema svih potpisa, ali s obzirom da je ova inicijativa jako pozitivna, sigurni smo da će se i oni odreći svojih paušala u korist višeg cilja tj. pomoći našim herojima.

Nijaz Malkoč i Mustafa Zulić su se ovom prilikom zahvalili svim vijećnicima GV Bihać jer su ovim pokazali da nisu gledali ko je koja stranka, ko je šta predložio, ko je pozicija , a ko opozicija, nego su prepoznali pozitivnu priču i odrekli se svog novca u korist košarkaško-invalidnog kluba UNA-SANA što je svakako gest za svaku pohvalu.

Predsjednik košarkaško-invalidnog kluba “UNA-SANA” Sabahudin Šušnjar se također zahvalio svim vijećnicima GV Bihać što su pomogli ovom klubu vlastitim novcem u ovim teškim vremenima, a samim tim su pokazali, kako sebi, tako i ostalim građanima Bihaća da se mnoge stvari mogu usaglasiti jednoglasno i raditi zajednički u korist građana, bez da se gledaju samo sitni pojedinačni interesi. Također je poručio da će sredstvima koje su ranije skupili kako iz Federacije, Vlade USK, privatnih firmi i prijatelja kluba, tako i današnjim od GV Bihać, kupiti prijeko potrebno prevozno sredstvo sa kojim će odlaziti na utakmice i predstavljati svoj grad i državu Bosnu i Hercegovinu najbolje što mogu.

Današnja inicijativa je opravdana u svakom smislu te riječi i samom kupovinom kombija, klub KIK “UNA-SANA” će uštedjeti određena sredstva za putovanje na utakmice koje je trebao obezbijediti Gradski sportski savez.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe