Generalna direktorica KCUS-a nakon nepropisnog parkiranja: “Platila sam kaznu“

IZVORavaz.ba

Generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Sebija Izetbegović nedavno je kažnjena je sa 40 KM nakon što je Mercedes nepropisno parkirala na trotoaru u Titovoj ulici u centru Sarajeva.

Automobil je parkirala na trotoar u jednoj od najprometnijih ulica u gradu, pa joj je policajac ispisao prekršajni nalog.

Nakon tog prekršaja, prvi put u javnosti oglasila se prof. Izetbegović. Za Hayat.ba prokomentirala je situaciju u kojoj se našla.

Nažalost, da, stala sam na nepropisno mjesto. To ne smijem raditi ni ja, ni bilo ko drugi. Ne opravdava me ni činjenica da se radilo doslovno o tri minute, da sam imala upaljena sva četiri žmigavca i da je policajac rekao: „Nema problema ako nećete dugo“. Naročito ja ne smijem napraviti takvu grešku, jer ne želim biti uzor nekima u činjenju nečega što nije propisno. To što i masa drugih čine tako nešto, čak i mnogo gore od toga, pa ugrožavaju sigurnost drugih u saobraćaju, nimalo me ne opravdava. Platila sam kaznu, ali je ona ništa spram onoga koliko mi je bilo neprijatno – kazala je prof. Izetbegović.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe