Frizeri sa područja BiH na Festivalu frizera u Antaliji, među njima i dva frizera iz Velike Kladuše

Na tradicionalnom Festivalu za frizere Europe i Azije koji je održan ove godine u Antaliji, prisustvovalo je više od stotinu frizera iz Bosne i Hercegovine. Uz brojne revije, edukacije i predstavljanja novih frizerskih preparata, održano je i međunarodno takmičenje u više disciplina od kojih su predstavnici Saveza frizera BiH sudjelovali u dvije kategorije osvojivši, među više od stotinu i pedeset takmičara, visoko drugo i treće mjesto. Među frizerima koji su stigli iz BiH i frizerima sa područja USK bili su Mirfo Hašić i Kaja Melkić iz Velike Kladuše.

Kako su nam Kaja i Mirfo rekli, oduševljeni su atmosferom koja je vladala na Festivalu, a pored svega što su imali priliku naučiti, uživali su u lijepom vremenu i još ljepšoj Antaliji.

Na takmičenju u muškom šišanju u kojem je bila ogromna konkurencija predstavio se upravo Mirfet-Mirfo Hašić iz Velike Kladuše koji se takmičio ispred Asocijacije frizera i kozmetičara Unsko Sanskog kantona koji su došli u velikom broju sa predsjednikom asocijacije Ismetom Dizdarevićem. Kaja Melkić sudjelovala je u seminarima i edukacijama, što će joj svakako koristiti u budućem radu jer upravo Kaja, poznata velikokladuška frizerka, prati svjetske modne trendove, kada je frizura u pitanju.

Pored predstavnika iz Velike Kladuše i USK, Festivalu je pristustvovao veliki broj frizera iz drugih dijelova BiH, a neki od njih osvojili su i visoko drugo i treće mjesto, među zaista velikom konkurencijom.

Biljana Vukotić iz Banje Luke u disciplini “svečane frizure” u kojoj se kreacije prave na sceni na kojoj su se takmičili frizeri iz brojnih zemalja Europe i Azije, uz veliku konkurenciju osvojila je drugo mjesto, skrenuvši sa svojim modelom Anom Biško iz Gruda veliku pažnju posjetilaca festivala i samog žirija u kojem je bio i Sanin Fazlić iz Viteza, ujedno predsjednik Saveza frizera BiH.

Ogromnu pažnju publike Festivala privukla je i neobična kreacija Ahmeda Karića iz Kaknja koji se takmičio u konkurenciji “žensko šišanje” i osvojio visoko treće mjesto. U disciplini žensko šišanje Ahmed Karić iz Kaknja član Udruženja frizera i kozmetičara ”Ljepota” na čelu sa predsjednicom Janjom Martinović je osvojio visoko treće mjesto te je zajedno sa Biljanom nagrađen zasluženim peharom.

Predsjednik Saveza frizera BiH Sanin Fazlić koji je ujedno bio i organizator odlaska frizera iz BiH na ovaj prestižni festival smatra da je ovo ogroman uspjeh bh. frizera i potvrda da Bosna i Hercegovina ima talentiranih mladih ljudi koji je uvijek, čak i kada se uopće ne očekuje, predstave u najljepšem svijetlu.

Prezadovoljni smo ovogodišnjim festivalom i odazivom naših frizera kojih je u Antaliji bilo više od stotinu. Posebno su nas obradovale medalje koje su osvojili naši Biljana i Ahmed koji su se takmičili u zaista velikoj konkurenciji, jer imamo potvrdu da bh. frizeri dobro prate svjetske modne trendove i da su bili među najkreativnijima na ovom takmičenju. S obzirom da je još uvijek pandemija i da se prošle godine ovaj festival nije ni održavao, sve je bilo na vrhunskom nivou. Iduće godine očekujemo u najmanju ruku duplo veći broj sudionika iz BiH, jer ovo je događaj na kojem se družimo, učimo, takmičimo se i jačamo naše frizersko zajedništvo”, poručuje Fazlić. On također smatra da bi od strane države ili barem lokalnih zajednica frizeri koji ih promoviraju na ovako važnim i grandioznim manifestacijama svjetskog nivoa trebali imati barem minimalnu podršku, jer odlazak na ovakve događaje iziskuje frizerima, koji se godinama za putovanja na takmičenja samoorganiziraju, velike troškove.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe