(FOTO) Predizborna kampanja kao tragikomedija: Ko gradi Administrativni dom u Brčkom?

Kao i svaki put do sada, ni u ovoj izbornoj godini bh. javnost nije lišena tragikomičnih pokušaja kupljenja jeftinih političkih poena.

Predizborna kampanja za predstojeće lokalne izbore u BiH službeno počinje 16. oktobra i trajat će narednih 30 dana. Međutim, kako smo i navikli u prethodnim izbornim godinama, predizborna kampanja političkih stranaka počinje već mjesecima prije službenog datuma.

Takva situacija je i u ovoj izbornoj godini, domaća javnost je svjedok da je predizborna kampanja već u punom jeku, a prijave protiv određenih kandidata su već uveliko na adresi CiK-a.

Kao i svaki put do sada, ni u ovoj izbornoj godini bh. javnost nije lišena tragikomičnih pokušaja kupljenja jeftinih političkih poena. Jedna takva situacija nam danas dolazi iz Brčkog.

Naime, na oficijelnim Facebook stranicama SDP Brčko i SDA Brčko osvanuli su identični postovi u kojima obje stranke uzimaju zasluge za započeti projekat izgradnje Administrativnog doma u jednoj lokalnoj mjesnoj zajednici.

Ako je vjerovati Facebooku, prvo je post je objavila SDA Brčko, da bi samo sat vremena kasnije post skoro identičnog sadržaja objavila Facebook stranica SDP Brčko.

Ova situacija je tokom dana postala predmet ismijavanja domaće javnosti na društvenim mrežama, a građani se s pravom pitaju “Ko gradi Administrativni dom u Brčkom?”.

 

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe