FOTO: Nedžad Kudelić u pratnji premijera Mustafe Ružnića posjetio mještane MZ Lubarda u Bužimu

Nedžad Kudelić, kandidat A-SDA za općinskog načelnika općine Bužim na predstojećim lokalnim izborima, jučer je u društvu premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića, ministara u Vladi Asima Dizdarevića i Nermina Kljajića i kandidata za općinsko vijeće OO A-SDA Bužim, posjetio građane u mjesnoj zajednici Lubarda.

U obraćanju okupljenim građanima premijer Mustafa Ružnić naglasio je da je Vlada USK-a u prošloj i ovoj godini značajno podržala razvoj lokalne infrastrukture općine Bužim, a što će biti smjernica njenog daljnjeg rada i djelovanja.

“Konkretno, Vlada Unsko-sanskog kantona je u prošloj godini na račun Općine Bužim prebacila iznos od 35.000,00 KM za rekonstrukciju i modernizaciju dionice puta Eminići – Abdići – Čaglica. Ono što nije dobro je to da sadašnji Općinski načelnik ova financijska sredstva još nije utrošio, a u ovoj godini donijeli smo odluku o novim financijskim sredstvima za istu namjenu u iznosu od 30.000,00 KM. Sretan sam što postoji razumijevanje od strane prihodovno jačih općina i gradova USK-a da se veća pažnja i podrška posveti općini Bužim i potrebama njenog stanovništva.

Također, svi politički predstavnici većine u Skupštini USK-a su opredjeljenja da se značajna financijska sredstva usmjere u razvoj lokalne infrastrukture na području općine Bužim, prije svega lokalne putne mreže, čime se postiže ravnomjeran razvoj svih općina USK-a. Prošle godine ova Vlada za Bužim je obezbijedila je 324.000,00 KM za kapitalnih ulaganja, 200.000,00 KM za rješavanja smještaja Muzej sobe 505. viteške brigade, te je JP Direkcija regionalnih cesta USK-a uložila približno 3 miliona KM u sanaciju, rekonstrukciju i modernizaciju regionalnih cesta koje povezuju općinu Bužim s ostalim općinama i gradovima.

Također, osigurali smo i financijska sredstva u iznosu od 1,6 miliona KM za izgradnju novog objekta policijske stanice, kako bi se konačno i ovaj vrlo važan projekt započeo u što skorije vrijeme.

Za bolju i kvalitetniju komunikaciju između općine Bužim i kantonalnog nivoa vlasti potreban je općinski načelnik koji ima sposobnosti i kompetencije za timski rad, a upravo Nedžad Kudelić je takav kandidat. Ja se nadam da će građani općine Bužim upravo njega i izabrati 15. novembra” rekao je između ostalog premijer Ružnić u svom obraćanju.

Nedžad Kudelić zahvalio se građanima ove MZ koji su samostalno isfinansirali rekonstrukciju jednog dijela putne infrastrukture, te je izrazio punu podršku građanima kako bi se završila rekonstrukcija cijele predmetne dionice ovog putnog pravca.

“Ova Vlada na čelu sa premijerom Mustafom Ružnićem za MZ Lubarda obezbijedila je oko 200.000,00 KM, za putnu infrastrukturu i ostale projekte koje ćemo raditi i u narednom periodu. Na ovoj dionici preostalo još oko 800 m puta kojeg treba asfaltirati, što je svakako i naš zajednički plan ukoliko dobijem vaše povjerenje za načelnika općine” bila je poruka kandidata za načelnika općine Bužim Nedžada Kudelića.

Prisutni kandidati iskazali su spremnost da nastave pratiti ovaj projekat i u narednom periodu, a mještani su potvrdili da podrška na lokalnim izborima 2020. neće izostati.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe