Fond otvoreno društvo Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” donirao uređaj za testiranje na koronavirus

Mikrobiološki uređaj sa preko 2000 testova danas je instaliran na odjelu Mikrobiologije KB Bihać, a ovlašteni dobavljač izvršio je i obuku uposlenih.

Radi se o mikrobiološkom uređaju za određivanje imunoglobina u krvi. Ovim uređajem čija je vrijednost 30.000 US dolara, omogućava se provođenje analiza iz krvi osobe pomoću kojih se može utvrditi da li je neko bio u kontaktu sa COVID pozitivnim osobama.

“Ova donacija je realizirana kao dio pomoći lokalnoj zajednici koja se pored epidemije virusa COVID 19. već nekoliko godina nosi i sa migrantskom krizom. Uspjeli smo obezbjediti sredstva u iznosu od 30,000 USD za hitnu podrsku bolnici u Bihaću i bit ćemo sretni ako ovaj uređaj doprinese u borbi protiv pošasti koja nas je zadesila” naveo je Mervan Miraščija iz Fonda otvoreno društvo BiH.

Iz Gradske uprave Grada Bihaća posebno ističu zadovoljstvo na dosadašnjoj saradnji sa organizacijom Fond otvoreno društvo BiH iz Sarajeva.

“Ovo nije prvi put da Fond otvoreno društvo BiH pomaže značajne projekte u Bihaću. U prethodne dvije godine zajednički smo realizovali niz projekata od kojih su neki još u toku, od hitnih intervencija na gradskoj , preko nekoliko projekata pri našim javnim preduzećima i ustanovama, do uspostavljanja centra KRAK i coworking studija u Bihaću. Sve je to podržano od strane FOD-a. Ovaj put odlučeno je da je u ovom momentu prioritet pomoći Kantonalnoj bolnici u Bihaću, a menadžment bolnice je uređaj za testiranje označio kao najnužniji”, rekao je savjetnik gradonačelnika Bihaća Edin Moranjkić.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe