FK Sarajevo dobija stadion Koševo na 30 godina za 1 KM

Šampion Bosne i Hercegovine napokon će imati svoj stadion!

Općinsko vijeće Centar usvojilo je danas na redovnoj sjednici prijedlog načelnika Nedžada Ajnadžića da se Fudbalskom klubu Sarajevo da 30-godišnja koncesija nad Olimpijskim stadionom Asim Ferhatović Hase.

Potvrdio je to upravo Ajnadžić na današnjoj sjednici, kazavši kako će aktuelni šampion Bosne i Hercegovine stadion dobiti za simboličnu cijenu od 1 KM mjesečno.

“Fudbalskom klubu Sarajevo dodjeljuje se na upravljanje i korištenje Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase na period od 30 godina uz mogućnost produženja na još 15 godina, što uključuje i korištenje i ekonomsku eksploataciju svih poslovnih prostora i sadržaja unutar objekta”, kazao je Ajnadžić i dodao da Sarajevo ima obavezu da u narednih 10 godina unaprijedi stadion do kategorije 4 po UEFA-inom pravilniku.

Na zvaničnoj stranici oglasili su se i iz koševskog kluba, potvrdivši ovu informaciju uz oduševljenje.

“Isplatio se sav trud koji smo moj tim i ja uložili u proteklom periodu. Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli, a još više onima koji nisu. Vrlo dobro znamo da smo sve ovo uspjeli sami, bez bilo kakve vanjske pomoći i lobija. Klub i navijači zajedno – baš onako kako i treba! Nadamo se da ćemo što prije završiti pregovore i procedure te da od naredne godine Koševo postaje naše”, kazala je direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić.

Iz FK Sarajevo tvrde kako su apsolutno spremni za početak radova za osposobljavanje stadiona za ispunjenje uslova za kategoriju 4, te se zahvalili svim navijačima i prijateljima Kluba koji su svojim angažmanom direktno uticali na povoljan ishod.

Ovim dogovorom okončana je višegodišnja saga o vlasništvu stadiona Asim Ferhatović Hase o kojoj je naš portal u više navrata pisao i ranije.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe