Fjuri otkrio da je bio u depresiji: Bio sam alkoholičar, ali nisam želio da mi se to nabija na nos

IZVORavaz.ba

Britanski bokser Tajson Fjuri (Tyson Fury) priznao je kako je imao fazu života u kojoj je bio u depresiji. Otkrio je da je čak razmišljao o samoubistvu, a onda se odao alkoholu i drogama.

Ipak, “Kralj cigana” je uspio savladati mentalne probleme i sada se sprema za treći okršaj sa Deonteja Vajldera (Deontay Wilder). Fjuri je tokom gostovanja u “MMA Houru” dao nekoliko savjeta svom rivalu.

Počeo ispočetka
– Prihvatanje je teška stvar jer niko ne želi prihvatiti istinu. Kad sam bio alkoholičar, nisam htio čuti kako mi govore da sam upravo to. Nisam volio niti slušati da sam debeli gad. To je nešto poput male igre u vašoj glavi gdje ne želite znati istinu iako ju znate. Znao sam da sam debeli gad. Svjestan sam bio svoje ovisnosti o alkoholu, no nisam želio da mi se nabija na nos – započeo je Britanac, te nastavio:

– Onog trena kad sam prihvatio da se moram promijeniti i zatražiti pomoć, to je moment u kojem sam mogao početi ispočetka. Uzevši u obzir ono šta čujem od ovog idiota (Vajldera), mislim da on još nije prihvatio ono šta mu se dogodilo. Ukoliko ne prihvatite poraz, nikada se ne možete oporaviti i ponovno podići. On još uvijek žali za prošlosti – rekao je Fjuri koji smatra kako se Vajlder ne može pomiriti s porazom iz prošle borbe.

Prihvatanje poraza
“Kralj cigana” se nada da će ga Vajlder ili neko iz njegovog tima poslušati po tom pitanju, te da će utjecati na njega i njegovo prihvatanje poraza.

– Morate pustiti sve šta vam se dogodilo, sav animozitet, šta god da vas je zadesilo u životu. Ako mislite da nešto u životu ne možete pustiti i ostaviti iza vas, vjerujte mi da možete jer sam ja to učinio mnogo puta. Osjećaj je puno bolji kada se pomirite s tim i krenete dalje, nego kada držite inat i vječno gunđate. Stoga, ovo je moj savjet za njega (Vajldera). Ako on i njegov tim slušaju, prihvati što se dogodilo prije svega, pomiri se s tim, a onda možeš krenuti prema naprijed, poručio je Britanac.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe