16.6 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

Firma „Smrča“ za izolatorij u Bosanskoj Krupi donirala 20 kreveta

„Smrča“ d.o.o. iz Bosanske Krupe za izolatorij u ovoj općini donirala je 20 novih kreveta čija je montaža već počela. Ugovor o donaciji sa direktorom Emirom Mujićem potpisao je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Jučer je u Bosanskoj Krupi za slučaj širenja koronavirusa počelo uspostavljanje izolatorija. U njemu će se ukoliko bude potrebe smještati pacijenti sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, dok će se teži slučajevi upućivati u Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“.

Pedeset kreveta za izolatorij obezbijedila je Općina Bosanska Krupa, Dom zdravlja i Crveni križ, a danas je stigla i vrijedna donacija firme „Smrča“ iz Bosanske Krupe, 20 novih kreveta iz vlastite proizvodnje.

„Ovo je samo potvrda da u Bosanskoj Krupi imamo društveno odgovorne kompanije, privrednike koji mogu prepoznati potrebe organa uprave i svojih sugrađana. Podrška, uvezanost, zajedničko djelovanje je nešto što ohrabruje a to je vrlo važno. Ova donacija je vrijedna u svakom smislu, naročito kada se zna da je od firme koja je u decembru zbog požara imala višemilionsku štetu. Zahvaljujem se u svoje i u ime svih građana Bosanske Krupe“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Izolatorij je zbog blizine Doma zdravlja smješten u Prvoj osnovnoj školi. U odvojenim prostorijama, odnosno karantenima, imat će pripremljenih 70 kreveta i svu opremu neophodnu za oboljeve ukoliko ih bude u Bosanskoj Krupi.

Civilna zaštita na čelu sa komandantom Arminom Halitovićem, zajedno sa nadležnim koji pomažu u sprečavanju širenja zaraze, poput Doma zdravlja, Policijske stanice, profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih jedinica, krizni štabovi u MZ, nadaju se da će preventivne mjere imati dobre rezultate i da izolatorij neće ni trebati.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe