14.8 C
Bihać
Subota, 2 Decembra, 2023

Fikret Dedić: Kako sam izdržao 50 dana u zatvoru

IZVORAvaz.ba

Dedić je prije tri dana pušten iz zatvora jer je kaznu otplatio uz pomoć građana širom države i Evrope koji su mu slali novac. Na račun Suda u Bihaću uplaćeno je 12.900 KM.

– Sada je najvažnije da sam s porodicom, ženom i djecom. Djeca su najsretnija, a i ja sam sretan. Hvala svim dobrim ljudima. Osjećaj je divan kada znate da ne morate više nigdje ići – kaže Dedić.

Tvrdi da mu nije bilo lako u zatvoru, bez obzira na to što je bio samo pedesetak dana.

– Nije lako, naravno. Još imam traume. Ne mogu reći da se prema meni neko loše odnosio, da mi je bilo loše, ali zatvor je zatvor. Onaj osjećaj kada ste zatvoreni, niste s porodicom, nije to isto. Hvala Bogu pa se sada sve završilo – kaže on.

Pojasnio nam je da mu je teško palo kada je saznao da je osuđen na pola godine zbog sječe drva.

– Kako mi ne bi teško palo jer sam išao da zaradim komad hljeba, a ne da se obogatim – kaže Dedić.
Nije zaboravljen

Po dolasku u Bužim, kaže, odmah mu je došao saborac Hasan Isanović Hans i donio 1.000 maraka.

– Eto, to su moje kolege. Isti dan je došao. Nikada me nisu zaboravili. Ipak sam se ja borio za ovu državu – priča Dedić.

Ide na operaciju 30. maja

Kaže da ga sada očekuje operacija, ali i opremanje sprata kuće. Tvrdi da mu još niko nije ponudio posao iako bi volio da radi.

– Sada je plan da podignemo stepenice od para što mi je ostalo. Planiram i da kupimo nekoliko ovaca. Posao mi nisu ponudili, ali me čeka operacija kuka 30 maja. Vidjet ću sve šta će reći ljekari – kaže Dedić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe