FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije

Hrvatski navijači vrijeđali su kanadskog golama iz Knina u utakmici 2. kola Svjetskog prvenstva u kojem je Hrvatska pobijedila Kanadu 4:1. Na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a bilo je i uvredljivih povika

FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Katru protiv Kanade, tvrdi agencija AP.

Provociranje i vrijeđanje

Podsjetimo, hrvatski navijači vrijeđali su kanadskog golama iz Knina u utakmici 2. kola Svjetskog prvenstva u kojem je Hrvatska pobijedila Kanadu 4:1. Na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a bilo je i uvredljivih povika.

Navijači su ga cijelo vrijeme provocirali i vrijeđali skandiranjem “Borjane, Turčine, napuši se ku*****”, “Milane, Srbine, napuši se ku*****”, “Žena ti je ku***, Borjane”, “Borjane, ustašo”.

Posebnu pažnju privukla je zastava “Johna Deerea” koju su razvili. Na njoj je pisalo “Knin 95”, a slogan tvrtke “Nothing runs like Deere” prepravili su tako da su umjesto zadnje riječi napisali “Borjan”.

“John Deere” je inače najpoznatija marka traktora na svijetu, a navedeno prijevozno sredstvo simbol je masovnog zbijega Srba tokom akcije Oluja, kojom je Hrvatska 1995. godine oslobodila okupirana područja. U kolonama je u avgustu te godine takozvana “Republiku Srpsku Krajinu” napustilo oko 200 hilajda Srba, među kojima i tada 7-godišnji Borjan.

“Niko ne bježi kao Borjan”

Spomenuti slogan poznate tvrtke u prijevodu znači “Ništa ne radi/ne vozi kao Deere”, ali prepravljen s imenom kanadskog golmana, te uz aluziju na srpski zbjeg tijekom Oluje, čita se “Niko ne bježi kao Borjan”…

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe