7.8 C
Bihać
Nedjelja, 10 Decembra, 2023

Federalni štab: Donesene tri nove naredbe

IZVORAvaz.ba

Na danas održanoj vanrednoj elektronskoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) donesene su tri nove naredbe radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

Zaštitna sredstva

Naređeno je FUCZ-u da Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla dostavi 2.000 testova na koronavirus (Covid-19), Zavodu za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona i Zavodu za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona po 1.200 transportnih medija i po 1.200 briseva, a Zavodu za javno zdravstvo Bosanskopodrinjskog kantona Goražde 1.000 transportnih medija i 1.000 briseva.

Također, naređeno je FUCZ da izvrši raspodjelu zaštitnih sredstava i opreme (po 2.000 zaštitnih vizira, zaštitnih maski i zaštitnih rukavica) za potrebe zaposlenika Granične policije, Uprave za indirektno oporezivanje i Federalne uprave za inspekcijske poslove koji obavljaju dužnost na graničnim prijelazima na kojima su osigurani šatorski prostori za privremeni boravak bh. državljana koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu.

Privremeni boravak

Za potrebe šatorskih prostora za privremeni boravak državljana BiH koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu, naređuje se FUCZ da osigura i postavi 33 pokretne EKO WC kabine na graničnim prijelazima Orašje (sedam komada), Velika Kladuša/Maljevac i Kamensko po četiri i po dva na graničnim prijelazima Bosanski Šamac, Gorica, Bosansko Grahovo/Strmica, Doljani, Osoje, Čepikuće, Neum I i II, Ivanica i Bijača, saopćeno je iz FUCZ.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe