Evo kako je Covid-19 “pojeo i razorio” 50% pluća 22-godišnjeg mladića: Za sve one koji ne vjeruju!

Uništavanje je predstavljeno grafikonom gdje je u procentima izražen gubitak volumena plućnih krila, a u ovom slučaju to je 50 odsto

Pulmolog Dejan Žujović, koji je i sam preležao koronu, objavio je na Facebooku snimak kako nekada izgledaju pluća pogođena ovim virusom, kako bi podsjetio ljude koji ne vjeruju u opasnost koju nosi Covid-19 da ona ipak postoji, kao i da vode računa o svom zdravlju.

Na snimku, uz objašnjenje iskusnog pulmologa, može se vidjeti kako je virus bukvalno razorio pluća 22 – godišnjeg mladića. To uništavanje predstavljeno je i grafikonom gdje je u procentima izražen gubitak volumena plućnih krila, a u ovom slučaju to je skoro 50 odsto.

Ljekari okupljeni u grupu “Udruženi protiv Covida” upozorili su građane Srbije da se očekuje novi talas epidemije korona virusa i pozvali građane da pravilno nose masku uvijek kada su u zatvorenom i da drže rastojanje od dva metra.

Tom apelu pridružio se i dr. Žujović, jedan od ljekara u grupu Udruženi protiv kovida, koji je još jednom ukazao na neophodnost poštovanja mjera za sprečavanje širenja korone od držanja distance i nošenja maske gde distanca nije moguća.

-Od ovoga trenutka ne komuniciram sa debilima koji negiraju virus! Ovo vrijeme zahtjeva ljude koji su zdravi u glavi. Držite distancu, maska gdje distanca nije moguća. Javite se svom ljekaru ako se ne osjećate dobro. Pokret je protiv svih ekstremnih mjera, kao što je policijski čas. Ostajte nam zdravi i živi. poručio je dr. Žujović na Facebooku.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe