3.3 C
Bihać
Četvrtak, 1 Decembra, 2022

Evo kad i gdje će sutra glasati lideri političkih stranaka

Biračka mjesta bit će otvorena u 7 sati.

Sutra se održavaju opći izbori u Bosni i Hercegovini. Biračka mjesta bit će otvorena u 7 sati, a građani će imati priliku da biraju svoje predstavnike.

Također, političari i lideri stranaka sutra će iskoristiti svoje građansko pravo.

Tako će kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović glasati na glasačkom mjestu u OŠ “Sjenjak”, Sjenjak 5, u Tuzli u 8.30 sati.

Lider HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović glasat će u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača, Trg hrvatskih velikana bb, u mostaru u 9 sati, dok će Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, glasati u Sarajevu OŠ “Nafija Sarajlić”, ulica Patriotske lige br. 57, Sarajevo, u 9.30 sati.

U Zenici će glasati Fuad Kasumović, predsjednik Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad, na biračkom mjestu u Osnovnoj školi “Aleksa Šantić”, u naselju Perin Han, u 10 sati.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić glasat će na biračkom mjestu u Osnovnoj školi “Porodice ef. Ramić” u Semizovcu u 10.30 sati.

Edin Forto, lider Naše stranke, glasat će na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu u 10.30 sati.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, glasat će u Osnovnoj školi “Jovan Cvijić” u Banjoj Luci u 10.30 sati.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Mirsad Hadžikadić građansku dužnost izvršit će UG penzionera Centar, Ćemalusa 1 u Sarajevu u 11 sati.

Predsjednik Srpske demokratske stranke i kandidat SDS-a za člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović glasat će u Mjesnoj zajednici Lukavica, u ulici Vojvode Radomira Putnika 100 u 11 sati.

Kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić glasat će u Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Banjoj Luci u 11 sati, dok će u isto vrijeme glasati i predsjednik Demokratskog narodnog saveza i kandidat DNS-a za člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić u Mjesnoj zajednici Toplik-Tilava, Istočno Novo Sarajevo.

Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH za člana Predsjedništva BiH glasat će u Osnovnoj školi “Ivan Goran Kovačić” u Livnu u 11 sati.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković će glasati u Sarajevu u 13 sati u OŠ “Hasan Kaimija”, dok će lider SDP-a BiH Nermin Nikšić glasati u Domu izviđača Konjic u 15 sati.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe