1.7 C
Bihać
Petak, 8 Decembra, 2023

Epidemiološko stanje u Bosanskoj Krupi zadovoljavajuće, svi testirani negativni na koronavirus

Rečeno je da je epidemiološko stanje zadovoljavajuće, da su svi građani testirani posljednjih dana negativni na koronavirus, ali da građani, bez obzira na sve, moraju i dalje voditi brigu o mjerama predostrožnosti kako bi se spriječilo širenje zaraze.

U Bosanskoj Krupi je evidentiran jedan smrtni slučaj povezan sa koronavirusiom, trenutno je troje zaraženih, jedan pacijent se oporavio, a broj osoba u samoizolaciji kontinuirano opada i sada iznosi trideset sedam.

Epidemiološko stanje je u Bosanskoj Krupi, kako kaže direktor Doma zdravlja Mujo Kekić, zadovoljavajuće. Svi testirani proteklih dana, kontakti sa zaraženim, uključujući i uposlenike ove zdravstvene ustanove, negativni su na koronavirus.

Kada je u pitanju poštivanje mjera zabrane kretanja, stanje je također zadovoljavajuće. Od proglašenja stanja nesreće i uvođenja mjera, prema riječima komandira Policijske stanice Bosanska Krupa Adnana Hasića, izdano je petnaest prekršajnih nalog zbog nepoštivanja policijskog sata ili zabrane kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina.

Komandant OŠCZ Armin Halitović naglašava da je i dalje neophodno voditi brigu o mjerama predostrožnosti. Smatra da sve mjere trebaju ostati na snazi do kraja ovoga mjeseca kada bi se, u zavisnosti od situacije, moglo razmišljati o relaksiranju i popuštanju.

OČCZ na današnjoj sjednici donio je odluke o plaćanju računa nastalih tokom aktivnosti na prevenciji širenja koronavirusa. Do sada je u ovu svrhu, kako je istaknuto, potrošeno oko 45 hiljada KM namjenskih sredstava.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe