18.4 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Englezi odabrali idealnu grupu za Ligu nacija, u njoj i BiH

UEFA je u septembru prošle godine donijela odluku o promjeni formata Lige nacija. Naime, na sastanku Izvršnog odbora u Ljubljani odlučeno je da će u Ligama A, B i C sudjelovati po 16 reprezentacija, dok će u Ligi D sudjelovati samo sedam ekipa.

U prvoj jakosnoj grupi su Portugal, Nizozemska, Engleska i Švicarska, dok su u drugoj grupi Belgija, Francuska, Španija i Italija, a u trećoj BiH, Švedska, Danska i Italija. U četvrtom potu su Hrvatska, Njemačka, Poljska i Island.

Engleski mediji bave se raznim analizama, pa su tako posebnu pažnju obratili na sutrašnji žrijeb i zaključili da bi najgori scenarij za njih bio da dobiju u grupi Francusku, Hrvatsku i Njemačku.

The Sun piše da bi ipak moglo biti i daleko bolje ako bi kojim slučajem u žrijebanju dobili Island, Italiju i Bosnu i Hercegovinu.

Liga nacija kreće početkom septembra ove godine i traje do kraja novembra, a titulu brani Portugal koji je u finalu pobijedio Nizozemsku s 1:0, dok je Engleska na penale u meču za treće mjesto pobijedila Švicarsku.

LIGA A
Pot 1: Portugal, Nizozemska, Engleska, Švicarska
Pot 2: Belgija, Francuska, Španjolska, Italija
Pot 3: Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Danska, Švedska
Pot 4: Hrvatska, Poljska, Njemačka, Island

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe