3.4 C
Bihać
Četvrtak, 1 Decembra, 2022

Emrić: Migranti su agresivni, čine prekršajna i krivična djela

IZVORAvaz.ba

Raspravom o državnom budžetu u drugom čitanju počela je 9. hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

Podsjećamo, komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamenta BiH na današnjoj sjednici odbila je svih sedam predloženih amandmana na državni budžet.

Podnosioci amandmana bili su DF, Naša stranka, SDS, PDP i zastupnik Jasmin Emrić (A-SDA).

Zastupnik Jasmin Emrić (A-SDA) ovom prilikom kazao je da ga je razočarala činjenica da niti jedna KM nije planirana za migrantsku krizu.

– U BiH postoji migrantska kriza i da migracije narušavaju ekonomski razvoj u BiH, a posebno u USK. Tražio sam skromna sredstva, Komisija je odlučila da ne može ni 450.000 KM. Ne želim politizirati, ali me iznenađuje ovakav stav. Tražio sam 450.000 KM da se subvencioniraju troškovi smještaja migranata u KPZ-ovima. Čiji su problem migranti, pa valjda državni, a ne samo USK – istakao je Emrić.

Dodao je da je hiljade migranata u USK koji šetaju od granice do prihvatnih centara u USK.

– Nadležne institucije ne djeluju, a ovo je najgora poruka da država neće da izdvoji niti jednu marku. Migranti su agresivni, čini i prekršajna i krivična djela. Pa onda borave u KPZ-ovima u USK i sve to plaća kanton, a trebala bi država jer je to državni problem – poručio je Emrić.

Prema njegovim riječima, nije očekivao da će biti obijen njegov mandat.

– Šaljemo poruku svim ostalim regionima u BiH, ako primite migrante nećete dobiti niti jednu marku. Ne razumijem politike koje to ne žele da vide – rekao je Emrić.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe