Elvedin otac četvero djece iz Velike Kladuše: Mnogi su zvali da plate kaznu da ne idem u zatvor

Samohranom ocu četvero djece Elvedinu Ahmetoviću iz Grabovaca kod Velike Kladuše, koji mora u zatvor zbog bespravne sječe šume, od jučer se javio veliki broj građana koji su spremni da mu pomognu.

To nam je danas potvrdio Ahmetović čija je supruga Indira Hozanović umrla prošle godine.

Išao kod sudije

Podsjećamo da je Ahmetović jučer za “Avaz” kazao kako ga najviše brine gdje će zbrinuti djece kada krene na odsluženje kazne.

– Dosta naroda me zvalo i pitalo. Išao sam na razgovor kod sudije, da vidim kako će sve ići, da se eventualno na rate plaća. Postoji mogućnost da se plati, ali potrebno je da novac imam na banci kada dobijem uputni akt da idem u zatvor da odem u banku i prebacim novac – kazao je Ahmetović.

Dodaje da su mnogi građani koji su mu se javili tražili da pošalje broj žiroračuna da mu uplate novac.

Svašta pišu

– Rekli su da će uplatiti da ih ne zanima priča po društvenim mrežama s lažnih profila koji su svašta komentarisali o meni. Dosta je ljudi je reklo da znaju ko sam i šta sam, da su vidjeli da sam napravio kuću djeci kad mi je supruga umrla. Hvala svima koji su zvali. Makar fening da mi neko uplate za ovu kaznu ja sam mu zahvalan do smrti – kazao je Ahmetović.

Podsjećamo da je Indira Ahmetović preminula prošle godine nakon što joj je pukla žuč pa Elvedin sam brine o djeci Esnafu, Admajli, Adilu i Arneli.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe