20.1 C
Bihać
Srijeda, 5 Oktobra, 2022

Elma Sinanović za “Avaz”: U Sandžaku se posebno osjeti ramazanska atmosfera, za vrijeme iftara sve utihne

IZVORavaz.ba

Pjevačica Elma Sinanović posljednjih dana mnogo radi, priprema nove pjesme i spotove. Trenutno se nalazi u svom rodnom Novom Pazaru. Pored radne atmosfere, pjevačici dani ramazana unose poseban osjećaj i sreću.

– Posebno me oduševljava moja kćerka Hulija. Počela je da snima vlogove kako sprema ifare čak pravi i somune. Sve sama radi, jako sam ponosna na to – rekla je Elma Sinanović za portal “Avaza”.

Pjevačica kaže da se napokon osjeti prava čar ramazana, što prošle godine nije bilo slučaj zbog pandemije koronavirusa.

– Nismo mogli biti opušteni zbog virusa. Bili smo svi zatvoreni, plašili smo se. U Sandžaku se posebno osjeti atmosfera, kao da je neki praznik. Zaposlenicima je skraćeno radno vrijeme, promijeni se tempo, osjeti se posebna atmosfera – dodala je pjevačica.

Hulija Sinanović

Sinanović ističe da joj ovaj mjesec donosi poseban mir.

– Kada postiš i kad si više posvećen molitivi sve je drugačije… Mjesec je namijenjen da se više posvetiš vjeri i da se još više okreneš Bogu, samo si na to skoncentriran i to je prelijep osjećaj – dodala je Elma.

Kako kaže pjevačica u njenom rodnom gradu ramazan je ono što treba da bude i poštuje se tradicija.

– Kada izađete na ulicu za vrijeme iftara u Novom Pazaru nema nikoga sve je mirno i tiho, svi su u kućama, za vrijeme iftara grad utihne – kazala je Sinanović.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se