Ekonomsko osnaživanje žena USK-a

U okviru ovog projekta u toku je dodjela plastnika i montaža istih na adresama korisnica unutar Unsko sanskog kantona obuhvatajući gradove/općine Bihać, Cazin, Bužim i Velika Kladuša.

Ovim aktivnostima završen je prvi ciklus realizacije projekta čija je implementacija krenula prije dvije godine. Provedene su aktivnosti identifikacije potencijalnih korisnica i njihovih potreba na terenu, edukacije budućih korisnica kroz radionice te nabavka i isporuka njihovih očekivanih ciljeva.

Projekt se realizuje zahvaljujući finansijskoj podršci Turske razvojne agencije (TIKA ) a njegova vrijednost je 45.000,00 KM.

Cilj ovog projekta je ekonomsko osnaživanje žena i omogućavanje istima da se kroz plasteničku proizvodnju ekonomski osamostale i omoguće sebi egzistenciju.

Do sada je podijeljeno sedam plastenika površine 100 m2 sa mehanizmom za navodnjavanje, a preostalih osam plastenika dodijeliti će se u proljetnom periodu iduće godine.

Organizacija „Glas žene“ opredijelila se za realizaciju ovih aktivnosti na osnovu identifikovanih potreba i stanja na terenu koji jasno ukazuju da je ekonomski aspekt rodne ravnopravnosti izuzetno važan. Bez ekonomske ravnopravnosti nema rodne ravnopravnosti.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe